Sexualupplysningen

Sexualupplysningen hemma hos mamma

Då det var dags för min sexualupplysning så var det mammas man som fick ta hand om den.

Jag tvingades sitta ner vid köksbordet och mamma tog ut alla yngre syskon ur rummet och dörren stängdes till. Detta var inget de andra skulle få höra, de var för små. Han försökte, men det gick så dåligt för honom och jag missförstod nog det mesta.

Men en sak förstod jag, att ta på sig själv var synd. Gör man det dör man i Harmagedon. När jag fick mens så trodde jag att det var Guds straff. Jag hade varit nyfiken och både tittat och känt vad jag hade innanför trosorna.

Jag tänkte aldrig erkänna för dem att jag hade syndat. Jag hemlighöll det hela ett år. Hade papper i trosorna. För en liten flicka är den första mensen ofta en mycket tragisk upplevelse. Att behöva gå igenom den själv var ännu värre. Mamma hade aldrig berättat att hon hade mens. Jag trodde att det var ett straff för mina synder.

Sexualupplysningen hemma hos pappa

En gång när vi gick förbi kiosken hemma hos pappa så hade de satt upp en automat utanför. Pappa berättade att det var saker som man skulle sätta på pillesnoppen så det inte skulle bli några bäbisar.

Jag vet inte riktigt vad jag såg, men för mig såg det ut som stora runda skivor i plast. Ute hittade jag ofta såna skivor runda med ett litet hål i. De var kanske fem cm i diameter och hålet precis lagom stort för en skruv. De fanns i blått, rött och gult. Jag tror det förekom vid byggen på något sätt, jag hittade dem ofta slängda ute. Jag hade ju sett pappa naken ibland och jag försökte föreställa mig hur en pillesnopp skulle få plats i den och inte heller hur den skulle kunna förhindra barn.