Åminnelsen

Vad är åminnelsen?

Ungefär vid påsktid firar de åminnelsen, en högtid liknande nattvarden, men det är endast några få som tar del av vinet och brödet.

De tror att efter Harmagedon kommer vissa utvalda, mycket rena och gudfruktiga människor att assistera Gud i himlen. De är en ganska liten skara på 144000 människor som ska dit. Om de här människorna sägs det att de ska vara rena som jungfrur.

Mamma var nog ren som en jungfru. På Abrahams tid hade Gud uppskattat att hon hade offrat oss barn till Gud. Så jag är glad att jag inte levde då. Men offrade oss var nästan vad hon gjorde. Hon offrade vår barndom och uppväxt och förstörde många år av sina barns liv.

Att någon tar av vinet och bröden vid åminnelsen är ett tecken på att de är utvalda av Gud.

Mamma och hennes man tog alltid av det. De trodde sig tillhöra den utvalda skaran av människor som skulle komma till himlen och hjälpa Gud. Som barn kände jag mig sviken. Mamma skulle överge oss vid Harmagedon. Pappa skulle ju dö förstås, det hade de lärt mig. Alla som inte trodde tillräckligt starkt på Gud skulle dö i Harmagedon. Men mamma som ändå var ett Jehovas vittne, hon skulle inte vara kvar på jorden heller. Jag önskade att hon tackat nej till Jehovas inbjudan och sagt att hon behövde vara kvar hos sina barn. Fast vi skulle förmodligen dö också, vi var ju trots allt ganska olydiga och tvivlade på Guds existens ibland.

Åminnelsen är inte en fest eller en glad högtid direkt. Man kanske klär sig lite finare och det råder en högtidlig stämning. Det förekommer inga presenter, god mat eller något annat spännande för att fira. Åminnelsen är en allvarlig högtid eller hur jag ska förklara. Det var inte någon högtid som jag såg fram emot, som du säkert förstår.